Σάββατο 16 Μαΐου 2020

O covid 19 και τα φώτα LED, οι δύο ατυχίες του κυρίου Βρεττάκου

Ο  covid-19  και τα φώτα  LED,   είναι οι δύο μεγάλες ατυχίες, του κυρίου Βρεττάκου. Ο μεν πρώτος , με την καραντίνα που επιβλήθηκε, έδωσε το χρόνο στους πολίτες να περπατήσουν την πόλη, τα δε  Led,  γιατί φώτισαν και την τελευταία ατέλεια του Κερατσινίου- και της Δραπετσώνας.

Ποια είναι η καθημερινότητα του κατοίκου της πόλης μας; Σπασμένοι κάδοι, υποβαθμισμένη καθαριότητα, πράσινο και κοινόχρηστοι  χώροι   σε εγκατάλειψη. Ιδίως για το θέμα των σπασμένων κάδων οφείλονται εξηγήσεις. Φταίνε οι εργαζόμενοι; Φταίει το υλικό των κάδων; Τι έχουν και σπάνε;  Είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα που συνοψίζεται από την λαϊκή παροιμία « τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;»

Ο κύριος Δήμαρχος, αναγνωρίζοντας αυτή την ζοφερή πραγματικότητα, ότι δηλαδή η πόλη καταρρέει, βγήκε και ζήτησε μία συγγνώμη. Συγγνώμη από τους πολίτες διευκρίνισε στο Δημοτικό Συμβούλιο, και όχι λέει από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης. Λες και οι συνάδερφοι των Συνδυασμών της Αντιπολίτευσης δεν κατοικούν σε αυτή την πόλη, αλλά σε καμία διπλανή. Λες, και εμείς δεν έχουμε αξίωση για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες από το Δήμο μας.

Είναι δεκτή αυτή η συγγνώμη; Είναι δεκτές οι αιτιολογίες; 

Κατ’ εμέ : ΌΧΙ. Και το ΟΧΙ είναι κεφαλαίο.

1.       Ο κύριος Βρεττάκος δεν εξελέγη για πρώτη φορά τον Μάιο του 2019, οπότε και θα συγχωρούσαμε κάποια λάθη. Είναι ήδη Δήμαρχος έξι χρόνια, γεγονός που αποδεικνύει από μόνο του ότι έχει πλήρη επίγνωση των αδυναμιών της πόλης, τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει.

2.     Ο κύριος Βρεττάκος, ως απάντηση στις αδυναμίες της πόλης, υιοθέτησε τη λογική της εκτίναξης του μισθολογικού κόστους. Από τα 13 000 000 Ευρώ, αυτό διαμορφώθηκε στα 18 000 000 Ευρώ, αδιαφορώντας πλήρως, για το πώς αυτό θα καλυφθεί. Είναι αυτονόητο, ότι όταν γίνεται μία τέτοια επιλογή, αναμένεις ότι οι υπηρεσίες της πόλης θα αναβαθμιστούν. Δεν αναμένεις βέβαια η πόλη να είναι σε αυτό το χάλι.

Αλήθεια, το πρόβλημα προέκυψε εξαιτίας του  covid -19,  και των υποχρεωτικών αδειών των εργαζομένων; Ψέμα, ψέμα. Α) Στην καθαριότητα μπορεί να στερήθηκε εργαζόμενους που ανήκαν στην υπηρεσία αυτή, αλλά ωφελήθηκε από την προσθήκη εργαζομένων από άλλες υπηρεσίες , όπως η καθαριότητα των Σχολείων. Β) Στο πράσινο, το πρόβλημα δεν είναι φετινό. Πέντε χρόνια τώρα, το Πράσινο καταστρέφεται, επειδή ο κύριος Βρεττάκος, απλά έχει διαλύσει την υπηρεσία Πρασίνου. Δεν υπάρχει υπηρεσία Πρασίνου στην πόλη και δεν έχουν αναζητηθεί άλλες εφικτές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Τέλος θέλω να σημειώσω ότι άλλοι Δήμοι, ίδιου πληθυσμιακού μεγέθους με εμάς, προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες καθαριότητας, με λιγότερους υπαλλήλους και βεβαίως με χαμηλότερα Δημοτικά Τέλη. Και δεν ομιλώ για Δήμους που έχουν ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα, ενέργεια με την οποία θα ήμουν και εγώ κάθετα αντίθετος.

Το πρόβλημα του Δήμου Κερατσινίου, είναι Δομικό και Οργανωτικό. Δεν είναι συγκυριακό. Μία αναποτελεσματική  Διοίκηση που παράγει ελλείμματα και χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες για τον πολίτη.

Δεν θα αποφύγω τον πειρασμό να σχολιάσω την απάντηση Αντιδημάρχου στην κυρία Δαβγιώτη και στις επισημάνσεις της για το Πράσινο. Είπε λοιπόν  : «  Σας κάναμε όλα τα ρουσφέτια» Προσέξτε λίγο πολιτική αντίληψη  : Η παροχή υπηρεσιών ενός Δήμου στους πολίτες, για τη  Διοίκηση του κυρίου Βρεττάκου, δεν είναι Δικαίωμα των Πολιτών, που πληρώνουν φόρους αλλά « ρουσφέτι». Προσέξτε λίγο την ολοκληρωτική αντίληψη, που αναδύει αυτή η δήλωση. Την ιδιοκτησιακή αντίληψη της Δήλωσης.

Δηλαδή, παροχή υπηρεσιών, που σε άλλους Δήμους, είναι αυτοματοποιημένη διαδικασία, στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, υποβιβάζονται σε επίπεδο προσωπικής εξυπηρέτησης. Πολύ αριστερό, μου ακούγεται. Εσας;

Όλα αυτά μπορούν να « καλυφθούν», από το «σάς έφτιαξα την πλατεία Κύπρου»; Κοιτάχτε, δεν θα μπω στον πειρασμό να ασχοληθώ με την αισθητική της Πλατείας. Αυτό εξάλλου είναι θέμα υποκειμενικό, σε άλλον αρέσει και σε άλλον δεν αρέσει. Θα ασχοληθώ όμως με το γεγονός ότι, δεν θα χαρακτήριζα την κεντρική πλατεία της πόλης μας,  ως « βιοκλιματική». Σε μία εποχή που το περιβάλλον μάς  εκδικείται, ο Δήμος Κερατσινίου -Δραπετσώνας ακολουθεί το δόγμα «Τσιμέντο να γίνει», πασπαλισμένο από την Σκυλίτσιας αισθητικής άποψη , ότι πλατεία σημαίνει τρία δεντράκια, δύο παγκάκια και ένα σιντριβάνι.

Αυτή τη τελευταία επισήμανση, του « τσιμέντο να γίνει» και το περιβάλλον, είναι η γέφυρα για το επόμενο άρθρο που θα ακολουθήσει και θα αφορά το έμβλημα της μέχρι τώρα αποτυχίας του κυρίου Βρεττάκου. Τα μεγάλα θέμα της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

  Για εμάς ο διάλογος με τους Πολίτες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στις γειτονιές, στα καφενεία, σε συναντήσει με Αθλητικούς Σωματεία ...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ