Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Δελτίου Τύπου για την Σύσκεψη των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 11/05/2020, στο Δημαρχείο Κερατσινίου, σύσκεψη των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

 

Κατά τη Σύσκεψη ο Συνδυασμός Κερατσίνι Δραπετσώνα ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, μέσω του Επικεφαλής του Παντελή Καμά, έκανε τοποθέτηση με τους παρακάτω άξονες :

«Η πρόσφατη κρίση, με την απόπειρα χωροθέτησης Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό, του Δήμου Πειραιά, αναδεικνύει την ανάγκη η πόλη να σταματήσει να αμύνεται. Η πόλη χρειάζεται ένα εμπροσθοβαρές σχέδιο.

Ένα εμπροσθοβαρές σχέδιο Ανάπτυξης.

Ένα εμπροσθαβαρές Σχέδιο Αναβάθμισης του Περιβάλλοντος.

Η πόλη χρειάζεται το δικό της οδικό χάρτη για το μέλλον.

Το πρώτο βήμα είναι η συνεννόηση των Δημοτικών Παρατάξεων και των πολιτικών δυνάμεων της πόλης μας. Αυτό απαιτεί άρση της αμοιβαίας καχυποψίας. Δηλαδή απαιτείται  η λειτουργία του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, ως ένας σύγχρονος και Ανοικτός Δήμος, όπου τα ρεύματα και οι απόψεις για το μέλλον , Παρατάξεων, Κομμάτων, Κινήσεων , Φορέων θα συναθροίζονται δημιουργικά και όχι ανταγωνιστικά. Θα αναζητηθεί σε κάθε περίπτωση ο Ελάχιστος Κοινός Παρονομαστής.

Το Δεύτερο βήμα, είναι η ενημέρωση των Δημοτών. Χρειάζεται μία εκτεταμένη εκστρατεία Ενημέρωσης. Αυτή πρέπει να γίνει και από το Δήμο αλλά και από τις Δημοτικές Παρατάξεις. Ο κάθε πολίτης πρέπει να αντιληφθεί τους κινδύνους οι οποίοι υπάρχουν και να πάρει θέση. Να στείλει τα δικά του μηνύματα σε κάθε κατεύθυνσης.

Το τρίτο βήμα είναι ο διάλογος με όσους εμπλέκονται στα προβλήματα της πόλης. Προφανώς και θα διαβουλευτούμε, και με την Περιφέρεια, και με την Κυβέρνηση, και με τα κόμματα, και με την   Oil One, και με την  Cosco,  και με το Δήμο Πειραιά. Με όρους όμως δημοσιότητας, διαφάνειας, συλλογικότητας. Αυτό όμως για να γίνει θα πρέπει να υπάρχουν συνθήκες πίεσης. Θα πρέπει να υπάρχει ενεργοποίηση των πολιτών, θα πρέπει να υπάρχει κίνημα.

Βασική όμως προϋπόθεση είναι να έχεις οριοθετήσει το δικό σου σχέδιο Ανάπτυξης. Να έχεις προδιαγράψει το πώς εσύ θέλεις να δεις το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα την επόμενη εικοσαετία. Τι μοντέλο Ανάπτυξης επιθυμείς. Ο καθένας εδώ από τις παρατάξεις και τις  φορείς της πόλης έχουν τη δική τους προσέγγιση. Ο Ανοχτός Δήμος  δίνει απάντηση στον τρόπο λήψης των αποφάσεων. Όλες οι απόψεις μπορούν να τεθούν σε δημόσια διαβούλευση και να υιοθετηθεί όχι η καλύτερη άποψη αλλά η καλύτερη σύνθεση.

Όλα τα παραπάνω βήματα, είναι στην πραγματικότητα οι Επικεφαλίδες των δράσεων που πρέπει να αναληφθούν. Των ενεργειών που πρέπει να γίνουν με αρχή, μέση και τέλος.

Απαιτείται στην κρίση μία νέα αντίληψη. Η αντίληψη ότι η Διοίκηση, ο Δήμαρχος , αν θέλουν να πετύχουν πρέπει να λειτουργήσουν όπως ο Μαέστρος μίας ορχήστρας. Ο Μαέστρος, δεν έχει γράψει τη Μουσική, δεν είναι αυτός που παράγει τη Μουσική, είναι αυτός που φροντίζει το σύνολο να λειτουργήσει εύρυθμα.

Δεν θα αναφέρω σήμερα, και σε αυτή την παρέμβαση, τις ειδικότερες δικές μας απόψεις. Είναι άλλωστε κατατεθειμένες στο Δημόσιο Διάλογο. Σήμερα εμείς προτείνουμε έναν τρόπο λειτουργίας. Μία μέθοδο, έναν σκελετό αντιμετώπισης της κατάστασης. Να θέσουμε τέρμα στην παθητικότητα, στην απάθεια, την αδράνεια, την άμυνα.

Επίσης προτείναμε την δημιουργία μίας άτυπης ομάδας, με τη συμμετοχή των Πρώην Δημάρχων της πόλης, των πρώην Βουλευτών της πόλης με σκοπό να αποκαταστήσουμε την ιστορικότητα της πόλης και τη συνέχεια στον αγώνα για την επίλυση των Προβλημάτων.

Θεωρούμε σημαντικό ότι ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, δεσμεύτηκε στην απευθείας μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου μας, μέσω του διαδικτύου. Είναι ένα πάγιο αίτημα του Συνδυασμού μας και το θεωρούμε το πρώτο βήμα στην πορεία δημιουργίας ενός πραγματικού, ανοιχτού, δημοκρατικού και λειτουργικού Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

  Για εμάς ο διάλογος με τους Πολίτες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στις γειτονιές, στα καφενεία, σε συναντήσει με Αθλητικούς Σωματεία ...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ