Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Δεν ξεχνούμε, την Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου

Μήνυμα του Επικεφαλής του Συνδυασμού Κερατσίνι- Δραπετσώνα #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ,  ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΜΑ, Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, για την 19η Μαΐου ,  ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμου .


Κάθε μέρα του έτους, και όχι μόνο την 19 Μαΐου, στο μυαλό μας και στην καρδιά μας, βρίσκεται η θλιβερή ανάμνηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, από τους Κεμαλικούς, η κατοχή της  βόρειας Κύπρου από την Τουρκία.
Ο Ελληνικός Λαός , είναι ανέκαθεν ένας  Ειρηνικός Λαός. Προφανώς και θέλουμε συνθήκες καλής γειτονίας με την Τουρκία και τον Τουρκικό Λαό. Αυτό όμως  " περνάει", από την αναγνώριση εκ μέρους της Τουρκίας, των εγκλημάτων που έγιναν σε βάρος των πληθυσμών της Μικράς Ασίας και ειδικότερα σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων. Αυτό " περνάει", από τον τερματισμό της κατοχής του Βόρειου Τμήματος της Κύπρου. Αυτό " περνάει", από το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, των συνόρων σε θάλασσα, ξηρά και αέρα, που έχουν διαμορφώσει οι αγώνες του Ελληνικού Έθνους.
Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα,      είναι πόλεις, που υποδέχθηκαν τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας. Επηρεάστηκε η κουλτούρα και ο Πολιτισμός μας, από τους Έλληνες της Ιωνίας. Ιδίως οι Πόντιοι, είναι ένα μεγάλο, δυναμικό και πρωτοποριακό μέρος του πληθυσμού των φιλόξενων πόλεών μας. Έχουν ήδη διαγράψει  στην πόλη μας τη δική τους ιστορία.  Χρόνια τώρα η  Ένωση Ποντίων Πειραιά, Δραπετσώνα Κερατσινίου, αποτελεί για την πόλη μας ένα φάρο πνευματικής δημιουργίας, Για αυτούς του λόγους, η σημερινή ημέρα για όλη την πόλη μας, είναι ημέρα περισυλλογής, και αγώνα.

Δεν ξεχνούμε όσα χρόνια, όσοι αιώνες και αν περάσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

  Για εμάς ο διάλογος με τους Πολίτες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στις γειτονιές, στα καφενεία, σε συναντήσει με Αθλητικούς Σωματεία ...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ