Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ COSCO.

Δήλωση του Επικεφαλής του Συνδυασμού Κερατσίνι- Δραπετσώνα# ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, για τη σύσκεψη των Επικεφαλής  των Δημοτικών Παρατάξεων στις 27/01/2020


ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΜΑΣ
Κατά τη συζήτηση των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων της πόλης μας, τέθηκε από το Δήμαρχο η εξής θεματολογία:
- Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της  Cosco
-  Νεκροταφείο της Ανάστασης
- Απορρίμματα
-  OIL ONE
- Ανάπλαση Λιπασμάτων
Η θέση του Συνδυασμού μας είναι η εξής:
1. Θεωρούμε ότι έπρεπε να είχαμε και εμείς εργαστεί για τη συγκρότηση άποψής επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Παρά ταύτα το  θέμα της COSCO, είναι ευρύτερο και αφορά την κινητοποίηση της κοινής γνώμης. Εμείς προτείναμε την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος,    για το  master plan cosco,   ώστε να δοθεί ο χρόνος ενημέρωσης των πολιτών αφενός, αφετέρου να δημιουργηθεί ένα μεγάλο γεγονός στο οποίο οι πολίτες θα στείλουν τα μηνύματά τους. Ταυτόχρονα εξέφρασα την ανάγκη να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση της έκτασης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
2. Θεωρούμε ότι η πόλη θα υποβαθμίζεται όσο δεν συγκροτείται ένα σχέδιο ανάπλασης των λιπασμάτων και του παραλιακού μετώπου του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, το οποίο να συμφωνηθεί με τους ιδιοκτήτες της Γης και να στοχεύει στην προσέλκυση επενδυτών. 
3. Στο θέμα του Νεκροταφείου, εμείς πιστεύουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις των πολιτών και δυναμικές ενέργειες.
4. Για το Ζήτημα της OIL- ONE, είναι πάγια η άποψή μας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν βιομηχανίες δίπλα από τον οικιστικό ιστό.
5. Στο θέμα των απορριμμάτων, εμείς  δεν θα συμφωνήσουμε σε καμία λειτουργία Εργοστασίου,με οποιαδήποτε μορφή   διαχείρισης των απορριμμάτων που θα αφορά το Μισό Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Κατά τη Σύσκεψη πέραν της γενικότερης συμφωνίας  ότι πρέπει να υπάρξει αντίδραση στο θέμα του  master plan  της cosco,  δεν συμφωνήθηκε ευρύτερο σχέδιο δράσης. Δεν υιοθετήθηκε η άποψή μας για Δημοψήφισμα, και το θέμα έχω την αίσθηση ότι παραπέμφθηκε στο άδηλο και αβέβαιο μέλλον.
Περαιτέρω είναι φανερή, η στρατηγική μας διαφωνία με τη Δημοτική Αρχή στο θέμα της Διαχείρισης των μεγάλων ζητημάτων πέραν της  OIL ONE,  και των απορριμμάτων όπου υπήρξε σύγκληση των απόψεών μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

  Για εμάς ο διάλογος με τους Πολίτες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στις γειτονιές, στα καφενεία, σε συναντήσει με Αθλητικούς Σωματεία ...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ