Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΠΟΔΙ

Τώρα που ολοκληρώθηκε η εορταστική περίοδο, είναι χρήσιμο να ασκήσουμε μία κριτική για τον τρόπο που η Πόλη γιόρτασε ή καλύτερα δεν γιόρτασε την φετινή περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 
1. Ο Συνολικός στολισμός της πόλης ήταν υποτυπώδης, σε τίποτα δεν θύμιζε περίοδο εορτών και  σε κάθε περίπτωση ήταν σαφώς υποδεέστερος από αυτόν γειτονικών μας Δήμων.
2. Οι γιορτές  αφορούσαν μόνο την πόλη του Κερατσινίου, αφού η Δραπετσώνα ήταν μάλλον εκτός πλαισίου φωταγώγησης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το παλιό Δημαρχείο της Δραπετσώνας ήταν μέσα στο σκοτάδι, όχι μόνο δεν είχε κανένα στολισμό, αλλά το βράδυ δεν φαινόταν καν το κτίριο.
3. Για αυτό και κατά την εορτή για τα παιδιά στην πλατεία Βούρλων, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη συμμετοχή μετά τη Δύση του Ήλιου, ενώ ελέγχονται ακόμα και σήμερα για την ακρίβειά τους, οι πληροφορίες για ευτράπελα που συνέβησαν όταν ενεργοποιήθηκε ο αυτόματος φωτισμός ( κάτι που έχει προχωρήσει γιατί σε όλα οπισθοχωρούμε
4. Αφού καταφέραμε να έχουμε ένα μόνο τρενάκι φέτος, αυτό  έκανε δρομολόγια μόνο εντός της πόλης του Κερατσινίου. Η Δημοτική Αρχή και σε αυτό το σημείο ξέχασε ότι η πόλη δεν είναι μόνο η Αμφιάλη και τα ταμπούρια αλλά και η Δραπετσώνα.
Γενικό Συμπέρασμα : Ο όποιος σχεδιασμός για τις Γιορτές, έγινε για να γίνει και ήταν πρόχειρος και ανεπαρκής. Μάλλον ήταν μία ακόμα έμφαση του προγράμματος λιτότητας που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή για να μαζέψει τα αμάζευτα της προγενέστερης οικονομικής διαχείρισης που απλά τίναξε την     Μπάνγκα στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

  Για εμάς ο διάλογος με τους Πολίτες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στις γειτονιές, στα καφενεία, σε συναντήσει με Αθλητικούς Σωματεία ...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ