Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΣ

Στις 27/01/2020 έχουμε κληθεί από το Δήμαρχο, οι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων σε σύσκεψη για τα μεγάλα θέματα της πόλης μας.   "Χωρίς πρόγραμμα", λεγόταν η  εξαιρετική εκπομπή της Μαρίας Ρεζάν, που φιλοξενήθηκε επί χρόνια στην Ελληνική Ραδιοφωνία. " Χωρίς ατζέντα", καλούμαστε αύριο οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων. Όπως όμως η εκπομπή της Μαρίας Ρεζάν, είχε εν τέλει πρόγραμμα, έτσι και η αυριανή συνάντηση έχει ατζέντα. Έχει ατζέντα που τη βάζει η ζωή.
Δυστυχώς, επιλογές κατά το παρελθόν κυβερνητικών και  αυτοδιοικητικών παραγόντων έχουν δημιουργήσει για την πόλη ένα ασφυκτικό κλοιό :
- Ο φωσφογύψος των λιπασμάτων έχει μεταφερθεί στο Σχιστό
- Το διαδημοτικό νεκροταφείο δημιουργήθηκε στο Σχιστό.
- Το Βιοτεχνικό Πάρκο, υπάρχει στο Σχιστό.
- Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Μεταναστών δημιουργήθηκε στο Σχιστό. Θέλω να τονίσω ότι μακρυά από εμένα ρατσιστικές  κραυγές. Αν επρόκειτο για μία καλά οργανωμένη μονάδα, δεν θα το έβαζα στα προβλήματα. Πρόκειται όμως για μία εγκαταλειμμένη μονάδα με ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής.
- Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων για το μισό Λεκανοπέδιο, και αυτός λειτουργεί στο Σχιστό
- Βιομηχανική εγκατάσταση δίπλα από την πόλη, υπάρχει στη Δραπετσώνα.
- Η  COSCO, θέλει να αποτελειώσει, ό,τι υπάρχει στις ακτές μας
- Το Νεκροταφείο της Ανάστασης,λειτουργεί στο Κέντρο της πόλης μας.
Τα τελευταία πέντε χρόνια όλη η διαχείριση, αυτών των μεγάλων θεμάτων έγινε από τη σημερινή αρχή. Τι έχουμε φέρει ως αποτέλεσμα; Τρέχουμε πίσω από τα προβλήματα, και δεν κάνουμε καν βήμα σημειωτόν. Είμαστε σε υποχώρηση. Ο απλός πολίτης δεν έχει αντιληφθεί, τίποτα από ό,τι συμβαίνουν. Ο Μαρξ έλεγε ότι η θρησκεία είναι το όπιο των λαών. Εδώ φοβάμαι ότι οι δωρεάν εκδηλώσεις είναι το όπιο των πολιτών.
Προσερχόμαστε σε μία σύσκεψη, που συγκαλεί μία διοίκηση που καθεύδει και μέρος της αντιπολίτευσης "βολεύεται", με αυτή τη στάση. Προσερχόμαστε σε μία σύσκεψη σε ένα κλίμα τοξικό από  μηνύσεις που δεν είχαν λόγο να υποβληθούν. Για αυτό και είμαι ανήσυχος.
Η πόλη μας βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή. Ή θα αναπτυχθεί ρωμαλέα και θα φύγει Μπροστά, ή θα παραδοθεί στη μοίρα μίας επιβαρυμένης περιοχής, την οποία επιπλέον θα μαστίζει και η ανεργία, η υπερχρέωση, η φτώχεια και η μιζέρια. 
Είναι  η  ώρα της Ευθύνης. Ευθύνης για όλους. Μας κοιτούν όσοι δεν έχουν γεννηθεί και μας κρίνουν για τις αποφάσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

  Για εμάς ο διάλογος με τους Πολίτες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στις γειτονιές, στα καφενεία, σε συναντήσει με Αθλητικούς Σωματεία ...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ