Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ



ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ για τη Συνεδρίαση της ΕΣΑΛ, της  9/10/2019.

Αποτελεί για την πόλη μας, μία πρώτη νίκη, η απόρριψη από την ΕΣΑΛ, του  master plan  της  COSCO,   για την εναπόθεση  container,  έναντι του Σκλαβενίτη σε χώρο 170 στρεμμάτων που θα δημιουργείτο στη Θάλασσα, και ταυτόχρονα, η υπαναχώρησή της από την δημιουργία  car terminal,  στο χώρο του Νέου Μόλου της Δραπετσώνας.
Χαιρετίζουμε την ομόθυμη στάση του Δημοτικού Συμβουλίου, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, οι οποίες είναι βαριά εκτεθειμένες, απέναντι στο Λαό και τους Δημότες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.
Προφανώς, τα επικίνδυνα σχέδια για την πόλη έχουν παγώσει, δεν έχουν ακυρωθεί. Απαιτείται εγρήγορση και επαγρύπνηση. Πάνω από όλα είναι αναγκαιότητα, εμείς εδώ στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα να καταστρώσουμε το δικό μας μοντέλο ανάπτυξης. Να σχεδιάσουμε το ρόλο της πόλης μας στο μέλλον. Να αναδείξουμε και να στηρίξουμε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Στο πλαίσιο αυτό , κολοσσοί όπως η  Cosco,  θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να παίρνουν από αυτή την ιστορική πόλη, πρέπει και να δώσουν. Να συμβάλλουν στην περιβαλλοντικής της ισορροπία, στη μείωση του αποτυπώματος του διοξείδιού του Άνθρακα. ΟΛΟΙ και ΜΑΖΙ, μπορούμε να δώσουμε νέα πνοή στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα.
Κερατσίνι- Δραπετσώνα#ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

  Για εμάς ο διάλογος με τους Πολίτες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στις γειτονιές, στα καφενεία, σε συναντήσει με Αθλητικούς Σωματεία ...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ