Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΜΕ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΟΨΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η στάση του Συνδυασμού Κερατσίνι- Δραπετσώνα#ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21/10/2019

Η  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, επικύρωσε την αδυναμία της Διοίκησης του κυρίου Βρεττάκου, να διοικήσει αποτελεσματικά την πόλη αλλά και να πετύχει συνθέσεις και συγκλίσεις στην καθημερινή διαχείριση των ζητημάτων της πόλης, πολλών εξ αυτών μειζόνων όπως αυτό της Παιδείας.


1. Ως προς  το ζήτημα της ένταξης στα ανταποδοτικά τέλη  ( δηλαδή στις κρατήσεις υπέρ του Δήμου που καταβάλλουν οι πολίτες στους λογαριασμούς της ΔΕΗ),  των δαπανών για μισθοδοσία του Πρασίνου  που πρότεινε η Διοίκηση Βρεττάκου, με την αιτιολογία της απόκτησης μεγαλύτερης ευελιξίας, στην αντιμετώπισης των αναγκών του Πρασίνου. Ο Συνδυασμός μας, επί της αρχής, δεν ήταν αντίθετος,  όπως δεν είναι αντίθετος, με το να έχουν οι Δήμοι τους δικούς τους πόρους από φόρους και να τους διαχειρίζονται. Όμως στο ερώτημα εάν επαρκούν οι πόροι των ανταποδοτικών τελών , για να επιφορτιστούν μία δαπάνη περίπου 2000000 Ευρώ μόνο για έξοδα μισθοδοσίας ( σημειώνουμε ότι ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, συγκεντρώνει ανταποδοτικά τέλη, ύψους 8000000 Ευρώ), η απάντηση ήταν ότι θα δεκαπλασιαστεί ο συντελεστής φορολόγησης  στις μεγάλες Βιομηχανικές μονάδες και τις Τράπεζες, που υπάρχουν στην πόλη. Σε ερώτημά του επικεφαλής του Συνδυασμού μας , προς την κυρία Διευθύντρια των Οικονομικών αν έχει ποσοτικοποιήσει κάποιο σενάριο, ώστε να προϋπολογιστεί  έστω και πρόχειρα έστω και " χονδρικά", η αναμενόμενη αύξηση στα έσοδα ώστε να καλυφθεί το αντίστοιχο έξοδο, ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΑΒΑΜΕ. Ως εκ τούτου ψηφίσαμε Λευκό στο συγκεκριμένο θέμα.

2. Στο ζήτημα της συγκρότησης των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η εισηγήτρια της πλειοψηφίας, δεν άφησε κανένα περιθώριο συζήτησης για τη σύνθεση των Επιτροπών ως προς τα Λαϊκά Μέλη. Αναγκαστήκαμε να καταγγείλουμε την τακτική του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, να θεωρεί ότι με αλαζονεία και χωρίς καμία διάθεση σύνθεσης θα διοικεί την πόλη,   την αίσθησή τους  ότι κατέχουν την αυθεντία και την απόλυτη αλήθεια, και ότι δεν θα συζητούν, τίποτα και με κανένα ακόμα και σε πεδία όπως αυτό της Παιδείας που είναι κατ΄εξοχήν παιδία σύγλισης και αποχωρήσαμε . Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι σύσσωμη σχεδόν  η αντιπολίτευση αποχώρησε στο συγκεκριμένο Σημείο της Συνεδρίασης. 


Μπορεί ο κύριος Δήμαρχος, να θεωρεί τον αυταρχισμό Δημοκρατικό του Δικαίωμα. Θεωρούμε την  αγώνα για Δημοκρατική Λειτουργία και σύνθεση δικό μας Δικαίωμα 
ΜΕ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΟΨΕ!!!!!


3. Τέλος ψηφίσαμε την πρόταση για συμπαράσταση στους Εργαζόμενους, που απεργούν και στον αγώνα που διεξάγει η ΠΟΕ - ΟΤΑ, όπως διαμορφώθηκε στη συνεδρίαση για λόγους ενότητας στην στήριξη των εργαζομένων, παρά την αντίθεσή μας σε διάφορα σημεία της απόφασης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

  Για εμάς ο διάλογος με τους Πολίτες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στις γειτονιές, στα καφενεία, σε συναντήσει με Αθλητικούς Σωματεία ...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ