Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Κερατσίνι- Δραπετσώνα : Φτωχοί Συγγενείς


Τα εγκαίνια των Σταθμών του ΜΕΤΡΟ, στον Πειραιά, γεγονός για το οποίο είμαστε προφανώς χαρούμενοι, αναδεικνύουν και  μία δυσάρεστη πτυχή. Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, είναι οι φτωχοί συγγενείς.

Δημιουργείται σταδιακά, μία εικόνα θλίψης. Οι Δήμοι γύρω μας, αναπτύσσονται σε κοσμοπολίτικες πόλεις, ενώ εμείς υποβιβαζόμαστε σε φαβέλα, που η μόνη ανάσα την οποία έχει, είναι ο περίπατος, δίπλα από τη Θάλλασσα, που τον ομορφαίνει η  ύπαρξη της Θάλασσας, μίας και το έργο, είναι αμβίβολης αισθητικής, Σοβιετικού τύπου, σε μίξη με μπόλικο τσιμέντο.

Είναι κεντρικό στοίχημα των κατοίκων να μην παραδώσουμε στα παιδιά μας Βιομηχανική Ζώνη. Για αυτό και οφείλουμε να έχουμε στρατηγικό σχεδιασμό για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της πόλης μας.  Στρατηγικό Σχεδιασμό για την προσέλκυση επενδύσεων, από τον ιδιωτικό Τομέα. Επενδύσεων που να αναβαθμίζουν τη ζωή μας. Επενδύσεις στις Υπηρεσίες, που να αναδείξουν την περιοχή μας ως πόλο έλξης της ευρύτερης περιοχής.

Είναι η ώρα να σταθούμε Ισότιμα Όρθιοι, και να διεκδικήσουμε  αυτό που αξίζει σε εμάς και στα παιδιά μας, με Όραμα, αλλά και Σχέδιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

  Για εμάς ο διάλογος με τους Πολίτες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στις γειτονιές, στα καφενεία, σε συναντήσει με Αθλητικούς Σωματεία ...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ