Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ΑΝ……

Άρθρο στην Εφημερίδα " Ανταποκριτής" της 1/06/2020

Μπαίνοντας κανείς στην ιστοσελίδα του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, βλέπει ότι προκηρύχθηκαν 200  νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου ( 2 μήνες με τετράμηνη παράταση). Στην αιτιολογία της απόφασης , αναφέρεται ότι γίνονται και στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον  covid-19 . Δηλαδή χρήμα από την κυβέρνηση ρέει στο ταμείο του Δήμου, το οποίο επιλέγεται να γίνει ολόκληρο προσλήψεις.

Εξάλλου κατά τη σημερινή Δημοτική Αρχή, η πόλη αρχίζει και τελειώνει στον Πολυχώρο των λιπασμάτων. Η αντεπίθεση του Δημάρχου, για να αναστρέψει  τη φθορά που του προκαλεί η ολοσχερής αποτυχία σε όλα τα μέτωπα της πόλης,  , αναμένεται να γίνει στην δροσιά των λιπασμάτων, δίπλα από τη θάλασσα,  όπου οι καντίνες του Δήμου θα προσφέρουν φθηνό καφέ, φθηνή μπύρα. Αν μάλιστα μπορέσουμε να κάνουμε και καμία δωρεάν συναυλία ακόμα καλύτερα. Κάθε χρόνο εξάλλου το κάναμε το  event,  με χρήματα του Δήμου, φέτος το πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο.  « Σιγά μην δεν  το κάναμε;», θα σκέφτηκε ο Δήμαρχός μας ( χρησιμοποιούμε την αγαπημένη του φράση) και προχώρησε.

Το ζήτημα είναι ότι μας δόθηκε μία ευκαιρία, μία έκτακτη επιχορήγηση, η οποία θα μπορούσε να γίνει δεκάδες άλλα πράγματα.

Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ΑΝ είχαμε μία πραγματικά προοδευτική Διοίκηση πέρα από κάποιες ( αναγκαίες) προσλήψεις

1.       Θα μπορούσαμε να εκσυγχρονίσουμε την ψηφιακή υποδομή των σχολείων μας, με  laptop  υπολογιστές, ώστε και αν ακόμα είχαμε μία νέα επιδημία να μην μείνει  κανείς μαθητής πίσω. Και αν δεν έχουμε νέα επιδημία, να έχουμε δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον στα σχολεία της πόλης.

 

2.     Θα μπορούσαμε να οργανώσουμε ένα διαδικτυακό φροντιστήριο προετοιμασίας για τους μαθητές της Τρίτης Λυκείου

 

 

3.     Θα μπορούσαμε να οργανώσουμε για την Τρίτη ηλικία μαθήματα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Και ένας σε κάθε ΚΑΠΗ να μάθαινε να κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές θα βοηθούσαμε να μειωθούν οι ουρές σε τράπεζες και υπηρεσίες

 

4.     Θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε τα Αθλητικά Σωματεία της Πόλης για να επαναλειτουργήσουν τις Ακαδημίες τους.

 

 

5.     Θα μπορούσαμε να χρηματοδοτήσουμε την κατασκευή συστημάτων ποτίσματος σε κοινόχρηστους χώρους για να μην ξεραίνετε το πράσινο, και να φυτέψουμε στην πόλη γκαζόν και λουλούδια ,όπου ,σήμερα κυριαρχεί η ξεραΐλα.

Δεν κάνουμε όμως τίποτα που να  « μένει » στην πόλη. Κάνουμε αυτό που ξέρουμε. 47% πήραμε, πειράματα θα κάνουμε;

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

  Για εμάς ο διάλογος με τους Πολίτες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στις γειτονιές, στα καφενεία, σε συναντήσει με Αθλητικούς Σωματεία ...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ