Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΕΓΚΥΡΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ. ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Η πόλη μας έχει την δύναμη, έχεις τους ανθρώπους που μπορούν να τη βάλλουν σε  μία τροχιά ανάπτυξης. Η ανάπτυξη βέβαια, δεν είναι μία αυτόματη διαδικασία, η οποία ενεργοποιείται γιατί έτσι είναι τα πράγματα, για αυτό δεν φθάνει να έχεις τους ανθρώπους, να έχεις τις δυνάμεις. Χρειάζεται πάνω από όλα, να έχεις  όραμα, και σχέδιο για να το πετύχεις.
Το όραμα, εν προκειμένω, αφορά την ταυτότητα που θέλει να δώσει κάποιος στην πόλη και τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει για κάνει  το όραμα έργο.
Ο βασικός στόχος του Συνδυασμού μας για την Δημοτική Ενότητα Κερατσινίου, είναι η  ανάδειξη της πόλης σε υπερτοπικό συνεδριακό κέντρο. Η προσέλκυση δηλαδή επισκεπτών μέσω του συνεδριακού τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Αυτό θα το επιτύχουμε με την αναβάθμιση του εργοστασίου του Καχαραμάνογλου, σε συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο. Προφανώς και θέλουμε  η διαχείριση να ανήκει κατ’ αρχάς σε Δομές του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Βεβαίως θέλω να είμαι καθαρός ότι αν χρειαστεί η συνεργασία και με ιδιωτικά κεφάλαια ή ιδρύματα κοινωφελούς χαρακτήρα, είναι ένα πράγμα που δεν έχω δισταγμό στο να γίνει, προκειμένου να προσελκύσουμε διοργανώσεις, άρα και επισκέπτες.
Η κεντρική όμως παρέμβαση θα είναι ημιτελής αν δεν συνοδεύεται και από μία συνολική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου  που βρίσκεται το εργοστάσιο, αν δεν προετοιμαστούν χώροι υποδοχής του  επισκέπτη της πόλης.
Για αυτό και υποστηρίζουμε ότι πρέπει να ενοποιήσουμε τα εμπορικά κέντρα της Αμφιάλης και των Ταμπουριών μέσω ευρείας ανάπλασης και πεζοδρόμησης, με περισσότερο πράσινο στον οικιστικό ιστό και δημιουργώντας μία μεγάλη έκταση φιλική στην πολίτη που θα περιλαμβάνει τις σημερινές οδούς Παύλου Φύσσα, Ελλησπόντου, Σμύρνης και Βενιζέλου μέχρι την Χορμοβίτου και τις πλατείες Νίκης, Κύπρου  και Λαού. Θα πρέπει επίσης να γίνουν  ευρείες παρεμβάσεις στην περιοχή των προσφυγικών κατοικιών. Περαιτέρω θα είναι αναγκαίο να υπάρξει και χώρος στάθμευσης οχημάτων, και στην Παναγή Τσαλδάρη και στα Ταμπούρια, στο κέντρο δηλαδή της πόλης.
Η παρέμβαση αυτή θα βοηθήσει σημαντικά την ανάπτυξη του  νέου και μεγάλου κέντρου της πόλης σε ένα  πόλο έλξης με αναβαθμισμένα καταστήματα στο χώρο της εστίασης και της διασκέδασης ενώ η προσέλκυση επισκεπτών και ο αρκετά μεγάλος χώρος περιπάτου θα τονώσει κάθετα την εμπορική κίνηση στην πόλη.
Προφανώς, θέλουμε να μετατρέψουμε το νέο κέντρο της πόλης, σε ένα ζωντανό πολυχώρο, μέσα στον οικιστικό ιστό, στον οποίο θα γίνονται εκδηλώσεις καθ όλη τη διάρκεια του έτους, ώστε το εμπορικό μας κέντρο, να είναι ζωντανό  και ελκυστικό. Είναι δικαίωμα του Δημότη, είναι δικαίωμα του επισκέπτη, να χαίρονται την πόλη τους, να εργάζονται σε αυτήν , να διασκεδάζουν σε αυτήν καθ όλη τη διάρκεια του έτους.
Παράλληλα μέσα από αυτήν την κίνηση θα αναδειχθούν και άλλοι εμπορικοί δρόμου στην πόλη, όπως η Ρήγα Φεραίου και η Δεμερτζή, αφού αναγκαστικά θα αυξηθεί η επισκεψιμότητά τους.
Το σχέδιό μας αυτό δημιουργεί τους όρους οικονομικής ανάκαμψης στην περιοχή και τόνωση της εμπορικής κίνησης. Είναι σαφές, έχει στόχο, και προσδοκούμε ότι θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση της ανεργίας.
Προφανώς και το σύνολο των ιδεών και  των  προσεγγίσεων μας θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο, ενώπιον του Λαού του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.
Θεωρούμε όμως ότι με τόλμη, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες ώστε να κάνουμε το μήνυμα και τον τίτλο μας πραγματικότητα. #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

  Για εμάς ο διάλογος με τους Πολίτες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στις γειτονιές, στα καφενεία, σε συναντήσει με Αθλητικούς Σωματεία ...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ