Αναζήτηση

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ


 Δήλωση Παντελή Καμά

Επικεφαλής του Συνδυασμού Κερατσίνι Δραπετσώνα : ΑΛΛΖΟΥΜΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από τη Μάχη της Ηλεκτρικής. Οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ, στις 13/10/1944,  απέτρεψαν την ανατίναξη του Εργοστασίου της Ηλεκτρικής, στο Κερατσίνι,  κατά την αποχώρηση των Γερμανικών Στρατευμάτων από τη Χώρα.

Η μάχη της Ηλεκτρικής, είναι η κορυφαία στιγμή συμμετοχής της πόλη μας, στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα, κατά τη Διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. 

Ο Εθνικοαπελευθερωτικός Αγώνας, η " Αντίσταση" του Ελληνικού Λαού, απέναντι στην Τριπλή Κατοχή Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων Φασιστών, υπήρξε πράγματι μεγαλειώδης και υπήρξε ένα από τα μαζικότερα Αντιστασιακά Κινήματα στην Ευρώπη. Υπήρξε μία απόδειξη του σθένους και του Μεγαλείου των Ελλήνων και των Ελληνίδων.

Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, οφείλουν με συνεννόηση όλων των Πολιτικών Δυνάμεων της πόλης, να μετατρέψει την επέτειο, σε κορυφαίο γεγονός για την πόλη μας. Η ιστορία δεν είναι μία Μουσειακή Ανάμνηση, Οφείλουμε να την αναδεικνύουμε σε ζώσα μνήμη, μεταλαμπαδεύοντας από Γενιά σε Γενιά όσα μάς ενέπνευσαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

  Για εμάς ο διάλογος με τους Πολίτες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στις γειτονιές, στα καφενεία, σε συναντήσει με Αθλητικούς Σωματεία ...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ