Αναζήτηση

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Το ΣτΕ ακυρώνει τον Νόμο Θεοδωρικάκου. Ο κύριος Βρεττάκος, είναι η ώρα να απολογηθεί για την Εφαρμογή του.

Δήλωση του Επικεφαλής της Παράταξης : Κερατσίνι- Δραπετσώνα ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, Παντελή Καμά


 Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε Αντισυνταγματικές της ρυθμίσεις του κυρίου Θεδοωρικάκου, που στο όνομα της κυβερνησιμότητας καταργήθηκαν στα Δημοτικά Συμβούλια, αφού αποψιλώθηκαν προς όφελος Οργάνων όπως η Οικονομική Επιτροπή, και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, από Αρμοδιότητες. Ταυτόχρονα προέβλεψε ότι οι Δημοτικές Παρατάξεις που ασκούσαν Διοίκηση, θα έχουν πλειοψηφία μέχρι 3/5 στις ως άνω Επιτροπές καθώς και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις όπως και στα ΝΠΔΔ.

Προτείναμε προς την Δημοτική Αρχή του Κυρίου Βρεττάκου, να αρκεστεί σε πλειοψηφία του 50%+1 κα να επιδιώξει τον πλουραλισμό. Το αρνήθηκε επισταμένως, με τη συνδρομή του πάντα πρόθυμου κυρίου Διαλινάκη. 

Η απόφαση του ΣτΕ, είναι κόλαφος, για την Κυβέρνηση προφανώς, που αντιδημοκρατικά κατήργησε στην πράξη την απλή αναλογική.

Η απόφαση του ΣτΕ, είναι κόλαφος και για όσους , όπως ο κύριος Βρεττάκος, εφάρμοσαν πιστά το Νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Φθάνει η ώρα που αμείλικτα ερωτήματα θα μπουν : α) Για το πώς Διοικείται ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας, β) για το πώς υπογράφονται συμβάσεις από το ΚΕΚ, χωρίς καμία απόφαση Συλλογικού Οργάνου, γ) για το γεγονός ότι αρνούνται επί δύο χρόνια να παράσχουν συγκεκριμένα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί.

Φθάνει η ώρα να μάθουμε πόσους συμβασιούχους έχει απασχολήσει το ΚΕΚ, πόσες συμβάσεις εργασίας έχει, τι εισπράξεις έχει  από τα Λιπάσματα. 

Το Δόγμα της Δημοτικής Αρχής " είμαστε έντιμοι και Αριστεροί", άρα δικαιούμαστε να κάνουμε ό,τι κάνουν οι ανέντιμοι Δεξιοί , γιατί το κάνουμε προς όφελος του Λαού, είναι ένα δόγμα σαθρό.

Είναι η ώρα για την Αλλαγή στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

Είναι η ώρα για μία Δημοτική Αρχή, που θα σέβεται τις θεσμικές διαδικασίες, θα προάγει τη Διαφάνεια, την Λογοδοσία, τη Συνεργασία μεταξύ των Δημοτικών Παρατάξεων, τη Λαϊκή Συμμετοχή .

Προσωπικά Δεσμεύομαι, αν ο Λαός μάς αναδείξει Δημοτική Αρχή, να μην χρησιμοποιήσουμε την πλειοψηφία των 3/5 σε κανένα Συλλογικό Όργανο του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

  Για εμάς ο διάλογος με τους Πολίτες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στις γειτονιές, στα καφενεία, σε συναντήσει με Αθλητικούς Σωματεία ...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ