Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Το θέμα της " Ανάπλασης δεν ενδείκνυται, ούτε για Προσωπικές Βεντέτες, ούτε για " πείσματα"


Δεν γνωρίζω, πόσοι παρακολούθησαν το Δημοτικό Συμβούλιο. Γνωρίζω ότι σίγουρα, ότι πολλοί περισσότεροι, παρακολουθούν τη σφοδρότητα, των Αντιδράσεων για τα αποτελέσματα της Συνεδρίασης.
Θεωρώ ότι στα μεγάλα θέματα, ο πολιτικός διάλογος πρέπει να είναι νηφάλιος, μετριοπαθής όχι απόλυτος. Πρέπει ασφαλώς να είναι τεκμηριωμένος και να αναφέρεται στο σήμερα και όχι στο χθες. 

Η Δημοτική Αρχή, και ο κύριος Βρεττάκος, προσωπικά, έχουν την ευθύνη βηματοδότησης των εξελίξεων. Εκείνοι θα αποφασίσουν, θα δράσουν ή θα αδρανήσουν και θα κριθούν. 

Προφανώς και με ό,τι προβάλλει ο κύριος Βρεττάκος, διαφωνώ. Διαφωνώ Πολιτκά, Διαφωνώ Προγραμματικά.

Δεν είμαι όμως βέβαιος, ότι διαφωνώ με όσα πράγματι πιστεύει ο κύριος Βρεττάκος.

Εμείς με τόλμη περιγράψαμε το τι πιστεύουμε για την Ανάπλαση, πριν τη συνεδρίαση. Σήμερα και μετά τη συνεδρίαση και όσα διαμείφθηκαν σε αυτήν, θεωρώ ότι Μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα Μπροστά, συμφωνώντας σε απλά και αυτονόητα πράγματα. Χωρίς να διαφωνούμε.

1. Να προσληφθεί άμεσα Τεχνικό Μελετητικό Γραφείο, ως Τεχνικός Σύμβουλος. Το πρώτο παραδοτέο να είναι το εξής. Η παρουσίαση όλων των σημαντικών αναπλάσεων στην Ευρώπη. Πώς έγιναν, τι στόχο είχαν από που χρηματοδοτήθηκαν, ποια σχήματα τις εκτέλεσαν.

2. Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Παρατάξεις να συζητήσουν πάνω σε αυτό το παραδοτέο. Να επιδιωχθεί η συναίνεση όλων σε ένα σαφές σχέδιο.

3. Στη συνέχεια,  το Μελετητικό Γραφείο σε συνεργασία με Νομικούς που εξειδικεύονται στο ζήτημα να υποδείξει το σχήμα που πρέπει να υλοποιήσει την ανάπλαση, και τις Νομοθετικές Προβλέψεις που υφίστανται, και αν πρέπει να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να λυθούν θέματα.

4. Από εκεί και πέρα ο Δήμος μαζί με την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση να συμφωνήσουν το Σχέδιο που θα υλοποιηθεί, και να καλέσουν και τους ιδιοκτήτες Γης, να συνδράμουν και να συμμορφωθούν.

Όλα αυτά θα πεις κάποιος είναι μεθοδολογικά ορθά. Αλλά δεν έχουν κατεύθυνση. Προσωπικά για την κατεύθυνση έχω τοποθετηθεί. Θα το επαναλάβω συνοπτικά 

Η ανάπλαση υπηρετεί την πόλη και τις ανάγκες των κατοίκων της. Δηλαδή:

- Ελεύθερος χώρος και πρόσβαση στη θάλασσα, ευρύτερος και ευρύτερη αντίστοιχα, από ό,τι σήμερα.

- Αλλαγή της θέσης της πόλης στο Χάρτη της Οικονομικής Δραστηριότητας. Θέλουμε να γίνουμε μία πόλη παροχής υπηρεσιών, που θα αναβαθμίζει διαρκώς το περιβάλλον της και την Ποιότητα Ζωής των Κατοίκων.

- Απομάκρυνση των ρυπογόνων Βιομηχανιών, ΕΧΘΕΣ

Τα Λιπάσματα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα. Το δεύτερο Βήμα, είναι το Κέντρο της πόλης και η λειτουργία του. Ταυτόχρονα πρέπει να εφαρμοστεί ένα τολμηρό ΓΠΣ, το οποίο θα ξεκαθαρίζει τις χρήσεις γης μέσα στην πόλη. 

Εμείς όπως και το 2019, θα εργαστούμε στο προγραμματικό  μέρος του πολιτικού μας λόγου. Εξάλλου ο δικός μας πολιτικός λόγος, είναι πάντα προγραμματικός και συγκεκριμένος. Και είναι τέτοιος γιατί σέβεται τον πολίτη, το Δημότη, το Νέο και τη Νέα, που έχει Δικαίωμα να επιλέξει ότι θέλει να ζει στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. Αυτούς εξάλλου ο δικός μας συνδυασμός υπηρετει΄.

Ο Δικός μας προγραμματικός πολιτικός λόγος, θα είναι προγραμματικός και νηφάλιος, γιατί θέλουμε να  ακούμε τη Διαφωνία. Δεν φοβόμαστε και δεν φοβάμαι προσωπικά, τη Διαφωνία. Αυτή είναι όρος βελτίωσης

Ο Δικός μου πολιτικός Λόγος, είναι απαλλαγμένος, από το άγχος των εκλογικών αποτελεσμάτων. Όχι γιατί μου αρέσει η αποτυχία. Αλλά γιατί πιστεύω ότι Νικητής είσαι, όταν έχεις πείσει την Κοινωνία για αυτά που έχεις στο μυαλό σου, και όχι για αυτά που λες και κάνεις για να εκλεγείς.

Ο Λαός στο τέλος θα μας κρίνει, θα μας συγκρίνει και θα επιλέξει. Γνωρίζει όμως  και ο τελευταίος κάτοικος αυτής της πόλης, ότι τιμήσαμε και τίμησα προσωπικά, και την τελευταία ψήφο την οποία πήραμε. Γιατί εμείς αντιλαμβανόμαστε τη Συμμετοχή σε μία Διαδικασία ως ευθύνη, και όχι ως καπρίτσιο ικανοποίησης προσωπικών ματαιοδοξιών, που αν δεν εκπληρωθούν, επιτρέπει στον καθένα να   βάλλει το καπελάκι του στραβά και να πει για χαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

  Για εμάς ο διάλογος με τους Πολίτες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στις γειτονιές, στα καφενεία, σε συναντήσει με Αθλητικούς Σωματεία ...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ