Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

6η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου


ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
Δελτίο Τύπου

Κερατσίνι 13/04/2020
Κατά την σημερνή  6η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, η στάση της Δημοτικής μας παράταξης στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η εξής
Α.  Θέσαμε ως θέματα προ ημερήσιας Διάταξης τα κάτωθι :
1.Από πολλές περιοχές της πόλης, προκύπτει ζήτημα με τους κάδους απορριμμάτων. Πάρα πολλοί είναι σπασμένοι, ενώ υπάρχουν διαμαρτυρίες και σχετικά με την καθαριότητα, που κατά τους καταγγέλλοντες δεν γίνονται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσάρεστες οσμές
 2.  Όρια Δήμων Κερατσινίου- Δραπετσώνας και Περάματος, στον χώρο που προσωρινά χρησιμοποιούν οι Ρομά συμπολίτες μας ως καταυλισμό, υπάρχουν προβλήματα. καθαριότητας
3. Δραπετσώνα : Με χωρική αναφορά τις οδούς, Εθνική Αντιστάσεως, Αριστοτέλους και Πλατεία Καπετανίδη,  αλλά και την περιοχή της Πλατείας Αγωνιστών Πολυτεχνείου, δηλαδή της περιοχής του πρώην Δημαρχείου και της Εκκλησίας του Αγίου Φανουρίου, αναφέρονται δεκάδες προβλήματα από οσμές και απορρίμματα, τα οποία γενικότερα αποδίδονται στο γεγονός ότι δεν γίνεται πλέον οδοκαθαρισμός, κατά τους καταγγέλλοντες
4.Υπάρχει θέμα με τα φρεάτια και τις οσμές που αναδύονται, θέλουν καθάρισμα.
5. Αναφέρεται ότι οι δρόμοι είναι γεμάτα μπαλώματα, λόγω έργων του ΟΤΕ. Επιπλέον στην οδό Καπετανίδη, υπάρχει ανοιχτό φρεάτια που έχει κλείσει πρόχειρα. Είναι εγκληματικό.
Α1. Η Δημοτική Αρχή, απάντησε ότι :
1. Υπάρχει θέμα πράγματι, με την εργολαβία της  Cosmote , στην περιοχή της Δραπετσώνας για την εγκατάσταση οπτικών ινώ, και έχει δεσμευτεί η εταιρεία ότι θα  προβεί σε αποκατάσταση πριν την παράδοση του έργου
2. Ότι για το φρεάτιο στην οδό Καπετανίδη, μετά από ενημέρωση που θα κάνουμε στον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο θα επιδιορθωθεί
3. Ότι θα ξεκινήσει αλλαγή κάδων στην πόλη, και μπλε και πράσινων.
Ο Δήμαρχος επικαλέστηκε τα προβλήματα του κορονοιού, για τις ελλείψεις πρασίνου, και  στον οδοκαθαρισμό
Εμείς προφανώς και δεν θεωρούμε ότι το πρόβλημα έγκειται στις ελλείψεις προσωπικού λόγω του κορονοϊού και θα επανέλθουμε

Β. Τέθηκε από εμάς το ζήτημα της προμήθειας τάμπλετ για να μοιραστούν στους μαθητές που έχουν πρόβλημα παρακολούθησης των μαθημάτων εξ αποστάσεως, με τα χρήματα της πρώτης δόσης του έτους 2020, για τις σχολικές επιτροπές.
Β1. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι θα δοθούν 200 τάμπλετ στους Διευθυντές των Σχολείων
Θέσαμε περαιτέρω το εξής ζήτημα :
ΓΣτο Διαγωνισμό για τη  εγκατάσταση και λήψη χλοοτάπητα του Γηπέδου Σαλπέας,  και στις απαιτήσεις του διαγωνισμού έχει παραλειφθεί ένα πάρα πολύ σημαντικό πιστοποιητικό,  που είναι σύμφωνο με τη νομοθεσία της ευρωπαϊκής ένωσης και προβλέπεται στην εφαρμογή του κανονισμού REACH που αφορά  τοξικολογικό έλεγχο του συνθετικού χλοοτάπητα σε καρκινογόνες ουσίες-πολύαρωματικούς  υδρογονάνθρακες (PAH), οι οποίοι  είναι  κατηγορίες βλαβερων ουσίων προς το χρήστη,  και συγκεκριμένα:
 Aναφέρετα δε κανονισμός REACH   στις παραμέτρους των πολυαρωματικών υδρογονανθράκων του Παραρτήματος XVII « ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ» του Κανονισμού REACH και αφορά την καταχώρηση με α/α 50 γ. Πολυκυκλικοί Αρωματικοί Υδρογονάνθρακες (PAH), αναφέρεται δε σε οκτώ (8) ρητά κατονομαζόμενους πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες (Βενζο (a) πυρένιο, Βενζο (e ) πυρένιο, Βενζο (α) ανθρακένιο, Χρυσένιο, Βενζο (b) φθορανθένιο, Βένζο (j) φθορανθένιο Βένζο (k) φθορανθένιο, Διβενζο (a,h) ανθρακένιο).
Στην επίσημη σελίδα του, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών (ECHA) προς υποβοήθηση των επιχειρήσεων και των Αρχών έχει ανηρτημένο οδηγό που αναφέρεται ειδικά στον περιορισμό του Σημείου 50 του Παραρτήματος XVII με τίτλο όπως κατωτέρω και κείμενο εισαγωγικό που καταδεικνύει ότι η αναγκαιότητα των ελέγχων αυτών αφορά στην ανθρώπινη υγεία.
Γ1 Χαιρόμαστε γιατί ο Δήμαρχος απάντησε ότι αύριο κιόλας θα γίνει συνάντηση για το θέμα αυτό και στην οποία κληθήκαμε
Τέλος εγκρίθηκαν ομόφωνα τα παρακάτω μέτρα για την ενίσχυση των Επαγγελματιών της πόλης μας
 -Απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας και φωτισμού) για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν οι ΠΝΠ.
- Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για το χρονικό διάστημα                      που ισχύουν οι περιορισμοί για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν οι ΠΝΠ.
-Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων (0,5%) για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν οι ΠΝΠ.
- Απαλλαγή καταβολής των μισθωμάτων των κυλικείων των σχολείων και κατ’ επέκταση των αθλητικών χώρων και όλων των κυλικείων που μισθώνει ο Δήμος και οι σχολικές επιτροπές για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν οι ΠΝΠ.
- Απαλλαγή καταβολής των μισθωμάτων των εμπορικών μισθώσεων των καταστημάτων του Δήμου, που έχει αναθέσει την εκμετάλλευση ο Δήμος στην δημοτική επιχείρηση ΚΒΔΜ 2 ΑΕ για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν οι ΠΝΠ.
Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.
-Προτείνεται ο συμψηφισμός τυχόν καταβληθέντων ποσών που αφορούν το χρονικό διάστημα απαλλαγής που ισχύουν οι περιορισμοί.
--Ρύθμιση καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων των περιπτέρων σε (3) τρείς δόσεις και μεταξύ του χρονικού διαστήματος από 31/7/2020 έως 30/11/2020.
- Απαλλαγή καταβολής των τροφείων του Βρεφονηπιακού Σταθμού που λειτουργεί στο κτίριο «ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ» στη Δραπετσώνα για τις ανάγκες του Λιμενικού με Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο μας, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

  Για εμάς ο διάλογος με τους Πολίτες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στις γειτονιές, στα καφενεία, σε συναντήσει με Αθλητικούς Σωματεία ...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ