Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Παιδεία πρώτη προτεραιότητα, με έργα και όχι μόνο στα Λόγια

 

 

 

 

Μήνυμα του Επικεφαλής του Συνδυασμού Κερατσίνι- Δραπετσώνα#ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, Παντελή Καμά - Δημοτικού Συμβούλου, για το άνοιγμα της νέας σχολικής χρονιάς

Στις 12 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα Σχολεία, της χώρας  μας και της πόλης μας, για να υποδεχθούν τους μαθητές, των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων , των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Η φετινή χρονιά, που όλοι ελπίζαμε ότι θα ήταν η πρώτη χρονιά κανονικότητας, μετά τα χρόνια της πανδημίας, θα είναι μία χρονιά δύσκολη,  που θα χαρακτηριστεί από την Οικονομική και Ενεργειακή κρίση. Θα στιγματιστεί από ιδιότυπες ανάγκες περικοπών.

Η πόλη μας έχει μία παράδοση, στήριξης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας. Οργανωμένα από την εποχή του Δημήτρη Σαράφογλου στο Κερατσίνι αλλά και τις εποχές των Χατζόπουλου και Χρονόπουλου, στη Δραπετσώνα, εκπονήθηκε ένα σχέδιο, το οποίο πέτυχε να έχουμε παντού σχολεία μίας και μόνης βάρδιας.

Στην πόλη μας έχουμε κτίρια διαφόρων ηλικιών, που ασφαλώς χρειάζονται συντήρηση. Ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας κάθε χρόνο παίρνει χρήματα από τον κρατικό προυπολογισμό, από προγράμματα και τελευταία ένα μεγάλο ποσό από τον ΟΛΠ. Δυστυχώς όμως,  ενώ τα προβλήματα μεγαλώνουν, συντήρηση  ολοκληρωμένη έχουμε να δούμε πέντε χρόνια σε σχολεία (εργολαβία). Ταυτόχρονα, βλέπουμε "μπαλώματα", πολλές φορές με αγορά υλικών από το ταμείο των σχολικών συμβουλίων και αποσπασματικές παρεμβάσεις, οι οποίες μεγεθύνονται με πολύχρωμες φωτογραφίες στο διαδίκτυο από τη Δημοτική Αρχή  για αποδειχθεί ότι περίπου κάτι κάνει.

Τελευταία και μετά από 4 χρόνια, στη μέση του καλοκαιριού,  μετά από πολλές πιέσεις αναρτηθήκε για δημοπράτηση εργολαβία για ολοκληρωμένη παρέμβαση στα Σχολεία. Καθυστέρησε πολύ ο κ. Βρεττάκος γιατί ένα μήνα πριν ξεκινήσουν τα σχολεία ήταν αδύνατον να ξεκινήσουν έργα, λόγω των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών. Βέβαια αυτές τις διαδικασίες τις γνωρίζει πολύ καλά ο δήμαρχος, αφού είναι 8 χρόνια σε αυτή τη θέση! Όμως, επίτηδες άφησε για τον τελευταίο χρόνο της θητείας του τα έργα, ώστε την παραμονή των εκλογών να έχει ένα ακόμη «όπλο» στη φαρέτρα της επιδιωκόμενης επανεκλογής της σημερινής Δημοτικές Αρχής. Εμείς όμως πολίτες είμαστε κάθε μέρα και όχι κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν έχει εκπονηθεί τα τελευταία χρόνια ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παραγωγής ενέργειας από εναλλακτικές πηγές. Δύο χρόνια τώρα, προτείνουμε την δημιουργία ενεργειακής κοινότητας από το Δήμο, την αξιοποίηση του προγράμματος Ηλέκτρας, που αν είχαμε εισακουστεί, η πόλη θα ήταν σε άλλη θέση και θα είχε άλλη δυνατότητα  αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης. Θα είμασταν σε θέση να κατευθύνουμε πόρους προς αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα εμφανιστούν. Πολιτική εξάλλου είναι η τέχνη της πρόβλεψης και όχι η πρακτική της Διαχείρισης.

Δυστυχώς ο κ. Βρεττάκος, μετά από 8 χρόνια στην καρέκλα του δημάρχου, δεν έχει καταλάβει  ότι με ανακοινώσεις δεν λύνονται τα προβλήματα των σχολείων!

 

Σε αυτό το δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας, δεν θα κριθεί η επαναστατική ρητορική κανενός από εμάς, αλλά θα δοκιμαστεί η ικανότητα να δοθούν αποτελεσματικές λύσεις, στα προβλήματα που θα ανακύψουν. Είναι αναγκαία η διαχείριση όλων των πόρων του Δήμου μας σε μία διττή κατεύθυνσή. Α) Την ασφαλή λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, β) την ύπαρξη ασφάλειας και οδοφωτισμού στην πόλη. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε ό,τι είναι αναγκαίο να γίνει. Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε πλάτη σε όποια δύσκολη  απόφαση πρέπει να ληφθεί. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να καλύψουμε ατελέσφορες ρητορικές εξάρσεις.

Είμαστε δίπλα στην Εκπαιδευτική Κοινότητα όλων των βαθμίδων ώστε να διασφαλιστούν οι όροι μίας παραγωγικής και δημιουργικής χρονιάς.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

  Για εμάς ο διάλογος με τους Πολίτες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στις γειτονιές, στα καφενεία, σε συναντήσει με Αθλητικούς Σωματεία ...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ