Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΡΕΤΤΑΚΟ.

 Ποια είναι η προγραμματική μας διαφορά με τον κύριο Βρεττάκο. Ο κύριος Βρεττάκος είναι ένας Δήμαρχος προσανατολισμένος στο χθες, συντονισμένος με το χθες. Έμαθε ότι με κρατικό χρήμα, κάνει προσλήψεις, και ντεμέκ στηρίζεις τις αναγκαίες κοινωνικές παρεμβάσεις. Αρέσκεται στα έργα βιτρίνας, τα οποία δίνουν πρόσκαιρες απαντήσεις στην πόλη και  καμία αλλά καμία ανάγκη δεν εξυπηρετούν ή εξυπηρετούν δευτερεύουσες ανάγκες.

Ας δούμε ένα παράδειγμα. Ο κύριος Βρεττάκος δανείστηκε 3000000 Ευρώ, για τα  LED. Ισχυρίζεται ότι το όφελος θα είναι η μείωση των χρημάτων που δίνει ο Δήμος για τη ΔΕΗ, και ότι έχουμε ένα καλύτερο φωτισμό.

Είναι ένα έργο άραγε το οποίο ήταν υψηλής προτεραιότητας; Όχι.

Είναι ένα έργο, το οποίο, σήμερα, αποσβένει την επένδυση η οποία έγινε; Ασφαλώς ΌΧΙ. Και ασφαλώς ΟΧΙ, γιατί αύριο θα υπάρξει ένα άλλο σύστημα φωτισμού καινούριο το οποίο θα υποκαθιστά τα  LED,  και θα δίνει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Τι θα κάναμε Εμείς;

Θα προωθούσαμε τις Ενεργειακές Κοινότητες. Δηλαδή με τη συμμετοχή του Δήμου, συνεταιρισμούς, οι οποίοι θα αποσκοπούσαν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για δική τους χρήση. Θα εξασφαλίζαμε και Ευρωπαϊκές Επιδοτήσεις, που αφειδώς δίνονται για το σκοπό αυτό.

Τι θα πετυχαίναμε; Θα μηδενίζαμε το κόστος, που καταβάλλει ο Δήμος στη ΔΕΗ. Είναι 1 00000 Ευρώ περίπου ετησίως. Δηλαδή σε μηδενικό χρόνο θα  κάναμε απόσβεση της επένδυσης.

Θα χορηγούσαμε ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ σε Ευάλωτα νοικοκυριά.  Θα διασφαλίζαμε έτσι ότι οι συμπολίτες μας, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας δεν κινδύνευαν να μείνουν χωρίς ρεύρα.

Θα βοηθούσαμε ώστε να καθαρίσει η αέρας στην πόλη μας, ενεργοποιώντας συμπολίτες μας σε μία τέτοια επένδυση.

Θα εξασφαλίζαμε 1000000 Ευρώ, το οποίο θα μπορούσε να διατεθεί σε διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες, για τη βελτίωση της ζωής μας. 

Κάποιοι έχουν μάθει να κάνουν πολιτική μέσω των ελλειμμάτων. Εμείς θα πολλαπλασιάζαμε τις παρεμβάσεις μέσω των πλεονασμάτων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

  Για εμάς ο διάλογος με τους Πολίτες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στις γειτονιές, στα καφενεία, σε συναντήσει με Αθλητικούς Σωματεία ...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ