Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Ένας χρόνος Από τις Δημοτικές Εκλογές : ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΜΕ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τις Δημοτικές Εκλογές. Στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, είναι ένας χρόνος αποκάλυψης. αποκάλυψης των αδυναμιών μίας Δημοτικής Αρχής που κινείται χωρίς πυξίδα, και χωρίς άλλοθι.

Πράσινο, καθαριότητα,  Oil One,  Εργοστάσιο Απορριμμάτων στο Σχιστό, Νεκροταφείο της Ανάστασης, είναι τα ορόσημα της αποτυχίας. Αποτυχία παντού και στα μεγάλα και στα μικρά.

Ένας χρόνος μετά, και είναι περισσότερο εμφανές , ότι με τον « ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ» ΧΑΣΑΜΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ. Η   πόλη μας,  έχει ανάγκη από μία μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ. Από ένα σχέδιο που θα οδηγήσει στην Αναγέννησή της. Έχει ανάγκη σήμερα, περισσότερο  από ποτέ, να οριοθετήσει και να  διεκδικήσει το ρόλο της, στον Πειραιά και την Ελλάδα .

Εμείς και στις εκλογές και σήμερα, προτάσσουμε τον προγραμματικό και πολιτικό λόγο. Με ευθύνη παρουσιάζουμε την άποψή μας για το Μέλλον της Πόλης. Με θάρρος και χωρίς να κρυβόμαστε, λέμε αυτό ακριβώς που πιστεύουμε, αυτό ακριβώς που θέλουμε να κάνουμε:

1.  Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις κανένα μεγάλο ή μικρό πρόβλημα αν δεν προσδιορίσεις το  χαρακτήρα που θέλεις αν δώσεις σε μία πόλη. Η Δική μας πρόταση είναι σαφής : Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα πρέπει να αναδειχθούν σε κέντρο του Συνεδριακού Τουρισμού, και πόλη παροχής υπηρεσιών, στον τομέα του Πολιτισμού.

2.  Το επόμενο βήμα είναι  να προσδιορίσεις τα εργαλεία με τα οποία θα προχωρήσεις. Εμείς πιστεύουμε στη Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, με προσέλκυση επενδύσεων σε ένα πλαίσιο που θα ορίσουμε εμείς και δεν θα  το ορίσουν οι επενδυτές. Πιστεύουμε σε ένα Δήμο που θα αποτελέσει ένα στρατηγείο τοπικής ανάπτυξης, κάνοντας όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές και προσαρμογές στο μοντέλο Διοίκησης του Δήμου που θα μας επιτρέψουν να επιτελέσουμε αυτό το φιλόδοξο ρόλο. Προφανώς χρειάζεται διαφάνεια. Και η διαφάνεια υπηρετείτε από ένα σαφές πλαίσιο, πάνω στο οποίο συζητάς. Διαφορετικά γίνεσαι υποχείριο όσων θέλουν ,όχι να επενδύσουν,  αλλά να κερδοσκοπήσουν.

3.  Καμία Αλλαγή δεν γίνεται χωρίς  να προσδιορίσεις τις απαιτούμενες δράσεις :

-      Αξιοποίηση του Παραλιακού Μετώπου της Πόλης μέσα από συνεργασίες, με τους ιδιοκτήτες της Γης. Θέλω να τονίσω ότι στηρίζουμε την πολιτική της απαλλοτρίωσης της έκτασης της Εθνικής Τράπεζας.

-      Μία δέσμη αναπλάσεων στην Παύλου Φύσσα, στη Σμύρνης στο Κέντρο του Κερατσινίου ώστε να υποστηριχθεί η προοπτική μίας βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης και να απελευθερωθεί δημόσιος χώρος για τους πεζούς, το ποδήλατο, τα ΑΜΕΑ, τον παππού, την γιαγιά. Θέλουμε μία πόλη που να μπορούν να την ζήσουν οι πολίτες.

-      Αναζωογόνηση του Πρασίνου στην πόλη. Έξι χρόνια  « ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ήταν έξι χρόνια καταστροφής συστηματικής του πρασίνου. Η πόλη επένδυσε στο πρόγραμμα  « πράσινη πόλη» πριν από έξι χρόνια και ότι δημιουργήθηκε καταστράφηκε. Βιώσιμη όμως Ανάπτυξη χωρίς πράσινο παντού, δεν γίνεται.

-      Επένδυση στον Πολιτισμό που παράγει η πόλη. Δημιουργία μίας Γιορτής της Πόλης, που θα προβάλλεται η δική της πολιτιστική παραγωγή. Σύνδεσή εκ νέου της Δραπετσώνας με το ρεμπέτικο τραγούδι.

-      Δημιουργία υποδομών μίας   « έξυπνης πόλης».  Επιταχύνουμε με αυτό τον τρόπο την δυνατότητα παρέμβασης σε κάθε πρόβλημα του πολίτη, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούμε την 4η βιομηχανική επανάσταση για να διευκολύνουμε στην επαφή του με το Δήμο.

4.  Καμία μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ, δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών. Η νέα τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα άμεσης συμμετοχής των πολιτών στις αποφάσεις, δίνει τη δυνατότητα διαβούλευσης και για τα μεγάλα και τα μικρά ζητήματα της πόλης. Μάς δίνει εργαλεία όχι μόνο ενημέρωσης αλλά και διαδραστικότητας. Η  Δική μας εξάλλου προσπάθεια ξεκινάει από τον πολίτη.

5.  Η δική μας προσπάθεια καταλήγει στον άνθρωπο. Στον άνθρωπο που έχει Δικαίωμα σε ένα καλύτερο περιβάλλον. Στο συνδημότη μας που έχει προβλήματα, και οφείλουμε να έχουμε τους πόρους για να στηρίξουμε τις κοινωνικές δομές. Κανένας μόνος του σήμερα, κανένας μόνος του αύριο.

6.  Στη δική μας αντίληψη η σύνθεση είναι το ζητούμενο. Κανείς δεν είναι « φωτεινός παντογνώστης». Όλοι έχουμε  καλές και παραγωγικές ιδέες.  Για αυτό εμείς επιλέγουμε την  αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ως  Forum.  Δημοσιότητα των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Πιστεύουμε ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει να δρομολογεί δημόσιες συναντήσεις με τους Επικεφαλής των παρατάξεων και των κομμάτων της πόλης. Οφείλει να επιδιώκει την ενεργοποίηση και τη συζήτηση με τις συλλογικότητες της πόλης. Αυτή η πόλη ανήκει σε όλους μας, δεν ανήκει σε μία παράταξη, ή ένα κόμμα.

7.  Η ιστορία της πόλης, δεν ξεκινάει από τη στιγμή  που εκλέγεται μία Δημοτική Αρχή, όπως αυτάρεσκα δηλώνουν τα στελέχη του « ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ», που ταυτίζουν την ιστορία της πόλης, με την δική τους ιστορία. Η ιστορία της πόλης, μας υπερβαίνει όλους. Έχει καλές και κακές στιγμές. Έχει Νίκες και Ήττες. Σημειολογικά, πιστεύουμε ότι όλες οι Δημοτικές Αρχές οφείλουν να τιμούν   όλους τους Δημάρχους που έχουν  εκλεγεί στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, να  αναδειχθούν όλα  όσα έχουν πετύχει. Να  τους ενεργοποιήσουμε ώστε να βοηθήσουν την πόλη. Θα ενώσουμε την ιστορία της πόλης.

Το Μάιο του 2019, ξεκινήσαμε. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν μας απογοήτευσε. Κανείς δεν απογοητεύεται όταν ο αγώνας αφορά το σύνολο και όχι προσωπικές φιλοδοξίες. Στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στους αγώνες της πόλης έχουμε κάνει την παρουσία μας, αισθητή. Για αυτό και συνεχίζουμε. Στις επόμενες εκλογές θα θέσουμε εκ νέου τις απόψεις μας, στην κρίση του εκλογικού σώματος. Ο Λαός της πόλης μας, γνωρίζει ήδη, ότι ο « ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Θα επιλέξει το δρόμο του για το μέλλον. Εμείς Λέμε ότι δεν χρειάζεται εναλλαγή στη Διοίκηση του Δήμου, αλλά πραγματική και βαθιά ΑΛΛΑΓΗ. Για να υπάρξουμε πρέπει να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

  Για εμάς ο διάλογος με τους Πολίτες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στις γειτονιές, στα καφενεία, σε συναντήσει με Αθλητικούς Σωματεία ...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ