Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ#αλλάζουμε για την 5η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ  Κερατσίνι – Δραπετσώνα #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
Για τα θέματα της 5ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνα ( δια περιφοράς ) στις 20/03/2020

Καταψηφίσαμε το  Δημοσιονομικό Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας για το έτος 2021-2024, διότι παγιώνει τα υψηλά Δημοτικά Τέλη στην πόλη μας. Σε μία εποχή που η οικονομία και η κοινωνία πλήττονται από την πρόσφατη πανδημία, που η οικονομία και οι μεσαίες κυρίως επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη για να επανέλθουν γρήγορα σε φυσιολογικούς ρυθμούς δραστηριότητας, η επιβολή υψηλών δημοτικών τελών αποτελεί τουλάχιστον αναλγησία. Το κόστος μίας σπάταλης και αναποτελεσματικής οικονομικής διαχείρισης καλούνται να το καταβάλλουν οι πολίτες του Δήμου μας.
Για αυτό το λόγο καταψηφίσαμε και το Ειδικό Πρόστιμο για Έξοδα Μεταφοράς και Αποθήκευσης αφαιρεθέντων λόγω αυθαίρετης χρήσης  κοινόχρηστών χώρων, ύψους 300 Ευρώ. Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να είναι πολύ χαμηλότερο στις παρούσες συνθήκες αφενός, αφετέρου, είναι τουλάχιστον οξύμωρο, η Δημοτική Αρχή που αποπειράθηκε στη σημερινή συνεδρίαση να « περάσει» σύμβαση  που θα επέτρεπε την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από μεγάλη επιχείρηση, να παριστάνει τον κυνηγό των   επαγγελματιών της πόλης. Ζούμε δυστυχώς σε μία πολιτεία που οι ισχυροί μπορούν να απολαμβάνουν ένα εξαιρετικό καθεστώς, και οι μικροεπαγγελματίες να κυνηγούνται απηνώς.  Το να συμπράττεις σε αυτό, δεν είναι  και τόσο αριστερό.
Προφανώς και εμείς είμαστε κατά της αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων. Θεωρούμε όμως ότι πρέπει να υπάρξει ένας διάλογος με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης μας για το πώς θα τα καταστήματα της πόλης, τόσο τα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο και εμπορικά καταστήματα θα αξιοποιούν τα πεζοδρόμια της  πόλης, καθώς και μέρος των πλατειών της, πιο αποτελεσματικά από ό,τι σήμερα,  με τρόπο όμως  που δεν θα  παρεμποδίζει τους πεζούς και τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες, στην ελεύθερη κυκλοφορία τους. Είναι ανάγκη η εμφάνιση των καταστημάτων που καταλαμβάνουν ήδη με άδεια μέρος πλατειών και πεζοδρομίων, να αποκτήσει μία ενιαία μορφή που θα αποτελέσει και την ταυτότητα της πόλης μας.
Ο Συνδυασμός  μας, πέτυχε να μη εγκριθεί από ένα δια περιφοράς Συμβούλιο η αλλαγή του μοντέλου συλλογικής διαχείρισης απορριμμάτων της πόλης μας, ως προς το θέμα της Ανακύκλωσης. Εφόσον το ζήτημα επανέλθει θα εκφράσουμε τις ενστάσεις μας, και τις αντιρρήσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

  Για εμάς ο διάλογος με τους Πολίτες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στις γειτονιές, στα καφενεία, σε συναντήσει με Αθλητικούς Σωματεία ...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ